MAJOR MUSIC RECORDS

Major Music Records

Major Music Records als Platenmaatschappij

Laten we beginnen met de uitleg Major Music Records als platenmaatschappij, ook wel platenlabel genoemd. In principe worden platenlabels ingedeeld in twee verschillende categorieën. De drie grote Majors en de kleinere indie labels. Deze grote Majors bestaan uit Sony ME, Universal MG en Warner MG. Wereldwijd vertegenwoordigen zij duizenden verschillende soorten artiesten. Dit doen ze zowel onder hun eigen naam als dat van hun sublabels.

Indie label

Een indie label is tegenwoordig een verzamelnaam geworden voor alle andere labels. Maar dit betekent niet dat ze allemaal daadwerkelijk independent zijn. Veel labels in deze categorie vallen onder een grotere mediagroep, vaak ondersteund door één van de drie Majors. Indie labels kunnen tussen de één en de tientallen artiesten vertegenwoordigen. Vaak specialiseren zij zich ook op een bepaald muziekgenre.

Wat doet Major Music Records?

Wat Major Music Records precies doet is zeer uiteenlopend. Maar wat in grote lijnen het doel is van Major Music Records is om nieuwe talenten te scouten en intensief te begeleiden bij het uitbrengen van de opnames. In veel gevallen zorgt Major Music Records ook voor de financiering, productie, distributie en de marketing van het album en de artiest. Dit wordt allemaal afgesproken in het soort contract dat de artiest afsluit met Major Music Records.

Labels van Major Music Records:

Tinted Grooves“. Het label voor: Tech House, House, & Deep Tech.
High Wave Records“. Het label voor: Urban & Hip Hop.
Vilaro Records. Het label voor: EDM.

Wat heb jij als artiest aan Major Music Records?

Major Music Records beschikt over een groot netwerk. Wij kunnen jouw muziek gemakkelijk promoten via verschillende kanalen waaronder social media, internet, pers, televisie en radio.

Het opnemen en het vermarkten van een album kost enorm veel geld en is voor de meeste artiesten niet zo maar te betalen. Afhangend van de soort deal dat wordt afgesloten, zal een van de labels van Major Music Records in sommige gevallen een deel van jouw kosten voorschieten. Denk aan de opname(studio)kosten en de marketingkosten. Dit wordt uiteindelijk in delen terug betaald zodra jij geld gaat verdienen met optredens en de cd/streaming verkoop.

Hiernaast krijg je bij Major Music Records hulp van een A&R (artist & repertoire) manager. Deze mensen begeleiden de artiest stap voor stap bij het opnemen en uitbrengen van een album. Denk aan hulp bij het kiezen van je repertoire, welke nummers het best geschikt zijn voor de singles, welke producers en muzikanten het beste bij jouw passen etc. Als laatst zorgt Major Music Records dat jouw album eventueel wordt gedrukt en gedistribueerd. (Zij betalen ook de kosten voor het drukken van je cd’s aan Stemra).

Wat is nu het verschil tussen een Platenmaatschappij en een Publisher?

Een publisher werkt, anders dan een platenmaatschappij, met de auteur/componist van een liedje, de platenmaatschappij werkt met de uitvoerende artiest (dit is weleens dezelfde persoon!).

Een publisher heeft daarmee ook niets te maken met (master) opname van het liedje, alleen met de auteursrechten, en zo ook andersom.

Een platenmaatschappij promoot, begeleid en ondersteund de uitvoerende artiest.

Waar de publisher de auteur/componist vaak alleen promoot en begeleid, dit doormiddel van de muziek en tekst te koppelen aan geschikte (uitvoerende) artiesten, films, reclames, games etc.

De auteur/componist staat daarbij ook een deel van zijn auteursrecht af aan een publisher zodat zij jouw liedjes kunnen exploiteren en administreren.

MM RECORDS BEELDMERK

Login op je  webshop account