MAJOR MUSIC MANAGEMENT

Major Music Management

Welkom bij Major Music Management.

Major Music Studios heeft een Nederlands artiesten management bureau gelanceerd op 1 oktober 2019 onder de naam Major Music Management.

Major Music Management is een jonge en frisse organisatie waar de passie voor muziek en hard werken hand in hand gaan.

Major Music Management is kortgezegd de contactpersoon van de Acteur, Artiest, Band, DJ, Fotomodel, Influencer, MC, Muziek Producer of Muzikant, hierna genoemd “de Artiest” waar de mensen als eerste terecht kunnen wanneer zij een vraag hebben over de Artiest of een Artiest willen boeken. (Meestal kan de persoon die de Artiest wil boeken al direct contact opnemen met Major Music Agency, die de boekingen afhandelt van de desbetreffende Artiest.

Naast het functioneren als contactpersoon van de artiest is Major Music Management bezig met productiewerkzaamheden rondom de artiest zelf. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het coördineren van de boekingen (kijken of het in het tourschema past),
  • Het coördineren van de ticket sales,
  • Het boeken van overnachtingen vluchten voor buitenlandse tours,
  • Afspraken maken met externe platenlabels, publishers en boekingsagenten,
  • Het vastleggen van de auteursrechten voor zelfgeschreven nummers,
  • Het beheren van de artiesten agenda,
  • Het coördineren van de merchandise en public relations,
  • Het coördineren van de financiën van de artiest (zakelijke kant),
  • Het coördineren van de doelen die de artiest (zakelijk) wil behalen als muzikant.
  • Het coördineren van je artiesten huisstijl, logo, beeldmerk, website en socials

 

Je kan je ongetwijfeld wel inbeelden dat het artiestenmanagement een drukke, hectische en uitdagende bezigheid is. Niet verwonderlijk als Major Music Management de contactpersoon en de schakel is tussen de artiest en de diverse andere organisaties. Een goede planning en duidelijke afspraken maken is hierbij dan ook erg belangrijk om een succesvol artiestenmanager te kunnen zijn.

Nu we weten wat Major Music Management globaal doet, kunnen we verder kijken na de dagelijkse bezigheden van Major Music Management. Major Music Management heeft geen van 09:00 tot 17:00 uur mentaliteit, maar gaat met regelmaat door tot laat op de avond.

(Bijvoorbeeld: wanneer één van onze artiesten in Amerika optreedt is er een tijdsverschil tussen beide regio’s, waardoor Skypeafspraken bijvoorbeeld buiten de “standaard” werkuren vallen).

Onder een normale werkdag van Major Music Management vallen de eerder genoemde taken. Het grootste gedeelte is eigenlijk het coördineren van andermans werkzaamheden en het checken van aanvragen voor optredens en het bevestigingen of afwijzen ervan. (Bijvoorbeeld: wat voor bedrag er betaald moet worden, wat voor voorwaarden er zijn en het nakomen van andere verplichtingen die staan vermeld in het artiestencontract, technische- en hospitality rider).

Een ander belangrijk onderdeel van Major Music Management is het bijhouden van de agenda voor de artiest.

(Bijvoorbeeld: wanneer er een optreden is, wanneer interviews plaatsvinden en wanneer ze een vlucht moeten nemen en aanwezig moeten zijn op het vliegveld.

Binnen het Major Music Management hebben we verschillende soorten managers die zich onderscheiden van elkaar. Major Music Management heeft een uitgebreid netwerk, die luistert wat de artiest wil en de juiste partners vervolgens zoekt om de doelen te realiseren. Major Music Management stelt zijn managers aan die goed zijn in de praktische zaken. Deze managers gaan bijvoorbeeld mee op tour als een tourmanager.

 

Het is afhankelijk van de artiest hoe groot hij of zij is. Als de artiest enorm bekend is, dan zullen de functies onder verschillende managers worden verdeeld. Natuurlijk kan het ook bij kleinere artiesten zijn dat er al verschillende managers aanwezig zijn. Dit is dan afhankelijk wat de artiest en het management willen.

Major Music Management legt voor wat betreft haar carrière de focus, en het ontwikkelen van Artist Brands strategieën in de heden ten dage digitale wereld.

MM RECORDS BEELDMERK

Login op je  webshop account